Cauta

Ce rol au electricienii din Bucuresti?

2019.01.16

Atunci cand vorbim despre un electrician, afirmam ca este o persoana specializata in domeniul instalatiilor si al utilajelor electrice.

Domeniul acesta de activitate este foarte complex, de aceea, se respecta anumite norme tehnice. Concret, rolul unui electrician este acela de a monta sisteme electrice, iar ulterior se ocupa de mentenanta periodica a acestora.

In domeniul electric exista trei segmente de lucru. Acesta sunt: instalatiile electrice care au curenti slabi, unde tensiunea nu depaseste 24 de V; instalatii electrice de curenti tari, unde tensiunea se incadreaza intre 24 V si 1000 V; instalatii de inalta tensiune, care au tensiunea electrica peste 1000 V.

In general, fiecare electrician este specializat pe o anumita operatiune. Asadar, vorbim despre o clasificare a lor: specializati in instalarea si reglarea utilajelor electrice, pentru a functiona in parametri normali, specializati in crearea de retele electrice, conform informatiilor tehnice primite, specializati in mentenanta instalatiilor automatizate, specializati pentru diverse masuratori electrice, specializati pentru lucrari in domeniul telecomunicatiilor si nu in ultimul rand, specializati in electronica.

Cea mai importanta regula pe care electricienii din Bucuresti trebuie sa o respecte este siguranta, mai exact acestia sunt imbracati in permanenta cu echipament de protectie.

Ca in orice alta meserie, si acest domeniu este intr-o continua dezvoltare, ca urmare a progresului tehnologic. In acest caz, electricienii se documenteaza in permanenta asupra noutatilor, foarte multi participand periodic la cursuri de specialitate.

Aproape in fiecare an apar noi dispozitive si tehnici, deci acest lucru este absolut necesar, pentru a oferi servicii profesionale.

Lucrarile realizate de electricienii din Bucuresti trebuie sa corespunda cu proiectul initial, respectandu-se atat normele de securitate, cat si cele de sanatate in munca.

Electricienii autorizati stiu tot ceea ce presupune instalarea sigurantelor, a cablurilor si a altor mecanisme.

Printre calitatile persoanelor care lucreaza in acest domeniu se numara atentia la detalii, deoarece nu exista loc de erori cand vine vorba de curentul electric.

Sistemele electrice sunt foarte complexe, de aceea se evalueaza periodic, pentru a observa daca functioneaza in parametri optimi.

Concluzionand, rolul electricienilor este de nelipsit in societate, deoarece intreaga economie se bazeaza pe curent. Intreaga activitate a acestora se bazeaza pe sistemele electrice de diferite feluri.

Copyright © 2017 Accesili Online All rights Reserved.
Web Design By IT eXclusiv