Cauta

Echipa de constructori - informatii complete

2019.02.12

Dupa finalizarea proiectului de catre arhitectul pe care l-ati angajat, urmeaza un alt pas la fel de important: alegerea unei echipe de constructori capabila sa transforme acele schite intr-o adevarata cladire, fara greseli si care sa se incadreze in timpul alocat.

O astfel de echipa este angajata unei firme de constructii (o societate comerciala care are ca si activitate de baza realizarea constructiilor). Pentru angarajrea unei astfel de echipe trebuie sa aveti in vedere aspectele prezentate mai jos.

In primul rand care este tipul de constructie pe care dumneavoastra doriti sa o incepeti. Acestea sunt de mai multe feluri, cum ar fi: constructii civile si industriale (se refera la locuinte), cladiri de birouri sau spatii comerciale.

Firma de constructii are angajati proprii, echipa de constructori pe santierul de lucru si personal de birou. Tot odata aceasta detine utilajele necesare lucrarii si in anumite cazuri un anumit stoc de materiale.

In momentul in care urmeaza sa contractam o echipa de constructori trebuie sa analizam daca acea echipa detine utilaje proprii, deoarece in pret vor fi incluse amortizarile pentru aceste utilaje si consumabilele necesare. De asemenea, trebuie sa ne interesam si despre dotarile tehnice pe care le are echipa, spre exemplu: cofrage metalice sau de scandura, popi metalici, schela etc. Trebuie sa ne asiguram de calificarea personalului din echipa si de existenta unui sef de santier  Acest lucru depinde de marimea lucrarii pe care doriti sa o efectuati. In general la lucrarile mai mari se gaseste un sef de santier, iar la cele mai mici, acesta se imparte intre 2 sau 3 santiere.

Echipa de constructori cunoaste calitatea materialelor de care aveti nevoie si care este cel mai bun raport calitate-pret de pe piata. Prin intermediul unei asfel de echipe achizitionarea materialelor este mult mai simpla si avantajoasa.

 Paza santierului in lucru este asigurata pe timp de noapte, ceea ce inseamna ca toate acele materiale din santier sunt responsabilitatea echipei, nu a beneficiarului (odata ce materialele au ajuns in santier, beneficiarul nu mai raspunde de ce se intampla cu ele).

Parte a unei astfel de echipe face si manager-ul de proiect. Aceste este cel care verifica si se asigura ca lucrarile sa fie efectuate conform proiectului si normelor legislative aflate in vigoare.

Partea practica de executare a lucrarii este indeplinita de echipa de constructori, aceasta poate fi formata din 5 pana la 15 oameni, in functie si de amploarea, si de termenul de finalizare al lucrarii. Aceasta echipa are un lider, in general persoana care a acumulat cea mai multa experienta. Acest lider de echipa este in stransa legatura cu seful de santier, avand mereu un feedback despre progresul si situatia lucrarii, necesitatea de materiale sau de utilaje.

Acestea fiind spuse, in momentul in care aveti un proiect finalizat, este indicat sa cautati o echipa de constructori, una care sa se plieze pe cerintele dumneavoastra. Trebuie sa luati in calcul toate aspectele pentru a stabili un termen de predare al lucrarii, iar el sa fie respectat fara a se crea divergente. Prin

toate aspectele facem referire si la numarul de membrii din echipa respectiva, si la conditiile meteo, si la disponibilitatea dumneavoastra de a achizitiona toate cele necesare la timp. O echipa de constructori calificata va respecta proiectul si totul va fi pe placul dumneavoastra.

Copyright © 2017 Accesili Online All rights Reserved.
Web Design By IT eXclusiv